Op de locatie Nieuwstraat, in het onderhuis van ons schoolgebouw, biedt Kinderopvang Het Steigertje; Kinderdagopvang, Peuteropvang en Buitenschoolse opvang (BSO) aan. Drie opvangvormen onder één dak. Handig voor ouders, maar vooral prettig voor kinderen, omdat de overgang naar een volgende soort opvang dan veel minder groot is. Bovendien zijn de openingstijden ruim: van 7.00 tot 19.00 uur. Het Steigertje verzorgt (indien gewenst) zowel het ontbijt als het avondeten. Het eten wordt vers in eigen keuken bereid door een kok. Voor een workshop of uitje buiten de deur gaan ze op pad met (overdekte) bakfietsen.

Kinderdagopvang en peuteropvang 40 weken per jaar

Veel mensen zijn gebonden aan de schoolkalender. Bent u bijvoorbeeld werkzaam in het onderwijs of heeft u met u werkgever kunnen afspreken dat u alleen de schoolweken werkt? Op de locatie Nieuwstraat biedt Het Steigertje kinderdagopvang en peuteropvang voor 40 weken per jaar aan. De buitenschoolse opvang is uiteraard 52 weken per jaar geopend.

Rust en regelmaat voor de allerkleinsten

Voor de allerkleinsten gelden de beproefde drie R’s: Rust, Reinheid en Regelmaat. Wij hanteren een vaste dagindeling: Rustmomenten, verzorging en eten worden afgewisseld met gezamenlijke, gevarieerde activiteiten en ‘vrij’ spelen. Voor baby’s nemen we zoveel mogelijk het schema van thuis over. Maar ook voor de iets oudere kindjes geldt, dat wij zoveel mogelijk rekening houden met de wensen en behoeften van ouder en kind.

Spelend leren op de Peuteropvang

Het Steigertje biedt hoogwaardige peuteropvang (voorheen peuterspeelzaal) voor kindjes van 2 tot en met 4 jaar. Hier wordt uw kindje spelenderwijs voorbereid op de basisschool.
Wanneer uw kindje naar de peuteropvang gaat, is de stap naar groep één minder groot. Spelenderwijs leren volgens het Uk & Puk programma staat bij ons centraal. Kinderen met een indicatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin hebben recht op zes uur opvang. Deze uren worden grotendeels vergoed door de Gemeente Rotterdam.

Afwisselende activiteiten op de BSO

Ongestoord huiswerk maken, een boekje lezen, samen buiten spelen of koekjes bakken. Kinderen mogen bij ons zelf kiezen wat zij willen doen. Natuurlijk worden er ook bijzondere (groeps)activiteiten en workshops op het gebied van Sport en Spel, Kunst en Cultuur, Koken en Bakken en Vrij spel georganiseerd. Er zit altijd wel iets tussen, wat uw kind leuk vindt. Tijdens vakanties trekken we er regelmatig op uit, naar het museum, bos of theater. Kinderen leren bij ons door ervaren en ontdekken.

Kom je ook spelen? Kijk voor actuele informatie op www.steigertje.nl