Vignet Gezonde school Fysieke en sociale omgeving

Sinds mei 2017 heeft de Willibrordschool voor minimaal drie jaar het vignet ‘Gezonde school’ voor de pijler ‘Fysieke en sociale omgeving’. Dit initiatief komt vanuit de overheid om scholen te stimuleren planmatig en structureel te werken aan gezondheid en een gezonde leefstijl van leerlingen. Een Gezonde School besteedt zijn tijd en aandacht voor gezondheid zo effectief en efficiënt mogelijk. Bij de genoemde pijler past de volgende omschrijving: gezond gedrag stimuleren door aanpassingen in de fysieke en sociale omgeving. Omdat de Willibrordschool onder andere middels Leer-& Veerkracht werkt aan het welbevinden en de veerkracht van elke leerling en elke leerkracht, stimuleren we hiermee de sociale omgeving.